Wat moet je weten over tweedehands cadeaubonnen?

Cadeaubonnen zijn prepaid kaarten die kunnen worden gebruikt voor zowel het kopen van dingen als het uitvoeren van andere soorten financiële transacties. Tegenwoordig kun je zowel gloednieuwe als gebruikte cadeaubonnen kopen. Het merendeel van de consumenten koopt zijn kaart via Wissel.nl of andere webwinkels. Op deze websites kun je eenvoudig kaarten vinden, of je nu nieuwe of tweedehands wilt.

Hoe worden cadeaubonnen gebruikt?

Je kunt vaak een bepaald minimum- en maximumbedrag op nieuwe of gebruikte cadeaubonnen zetten. Er kan bijvoorbeeld een minimum van € 10 en een maximum van € 500 zijn. Elke keer dat je geld bijdraagt, kunnen er herlaad kosten in rekening worden gebracht. Je huidige kaart bepaalt alles. De kaarten kunnen worden gebruikt om zowel offline als online aankopen te doen. Hiervoor zijn zowel nieuwe als tweedehandse geschikt. In sommige gevallen kunnen cadeaubonnen worden gebruikt om een ​​deel van een transactie te betalen. Je kunt bijvoorbeeld de helft van de prijs van iets betalen met je cadeaukaart en de andere helft met contant geld, een pinpas of een creditcard. Ook al is het onvoldoende, je kunt het geld op de cadeaubonnen toch op deze manier gebruiken.

Wat als de kaarten verloren zijn?

Wanneer ze kwijt zijn, zijn cadeaubonnen doorgaans veilig zolang je weet hoe je de veiligheidsfunctie moet gebruiken. Veel cadeaubonnen kunnen ook online worden geregistreerd. Het maakt het mogelijk om het resterende saldo te volgen en te vergrendelen in het geval dat een kaart verloren gaat. Deze functie dient als beveiliging om de kans op verlies van geld door diefstal of eenvoudige nalatigheid te verkleinen. Daarom geloven sommige mensen dat cadeaubonnen veiliger zijn dan contant geld.

Zijn er mogelijkheden voor oplichting?

Veel mensen worden tegenwoordig het slachtoffer van oplichters met cadeaubonnen. Deze fraude betrof voornamelijk oplichters die eisten dat slachtoffers geld uitgeven aan cadeaubonnen. De slachtoffers denken vaak dat ze een echte betaling doen. Vervolgens geven ze de oplichter hun cadeaukaart informatie. De oplichters vluchten vervolgens met het geld. Een andere zwendel omvat echte kaarten van winkels. Er wordt van alles gedaan door oplichters om het cadeaubonnummer te krijgen. De echte kaarten worden daarna alleen in de winkel achtergelaten. De oplichters kunnen geld stelen door de kaart te gebruiken om aankopen te doen nadat een klant de kaart heeft gekocht en er geld op heeft geladen. Kijk nu rond voor gebruikte cadeaubonnen en wees voorzichtig, zowel voor als na het verkrijgen ervan!